fbpx

Mi is az a Split klíma?

Split klíma:

Egy helyiség hűtésére és fűtésére szolgáló berendezés, mely két külön részből  áll: beltéri és kültéri egységből. A két egység szigetelt  rézcsövekkel csatlakozik egymáshoz, melyben a hűtőgáz áramlik. A split rendszerű gépek fűtés üzemmódban is tudnak működni. Fűtés üzem esetén a klímában levő hőszivattyú megfordítja a hűtő körfolyamatot. A klíma beltéri egységek esetében többféle megjelenési forma létezik: kazettás, oldalfali, mennyezeti, oszlop, légcsatornás, parapet.

 

Ma már csak inverteres split klíma hozható forgalomba az Európai Unió területén (egész pontosan 2013. óta), főként gazdaságossági és energiahatékonysági szempontok miatt. Az inverterrel ellátott légkondicionálók esetében az áramkör a kompresszor fordulatszámát szabályozza, ami befolyásolja a kimeneti teljesítményt. A szabályozható teljesítménynek köszönhetően az inverteres készülékek feleannyi idő alatt képesek elérni a kívánt hőmérsékletet,energia takarékosak, akár 30-40%-kal kevesebb áramot fogyasztanak,mint a hajdani on/off-os készülékek, valamint hatékony fűtésre is lehetőséget adnak.

 

Az inverteres split klíma berendezések széles választékából mi ügyfeleinknek azokat ajánljuk, melyek hatékonyan működnek, valamint minőségben, megbízhatóságban, kényelemben, zajszintben  és nem utolsó sorban energiatakarékosságban is kiemelkedőek. Több, mint 15 év klímaszerelési tapasztalatunkkal merjük őket ajánlani, mivel kivétel nélkül megbízható szerviz háttérrel rendelkeznek, hosszú élettartalmúak és széles választékban tudnak  minden igényt tudnak kielégíteni. Bátran ajánlhatóak akár lakossági, akár irodai vagy üzlethelyiségek klimatizálására van szükség. Szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére, amennyiben segítségre van szükségük a klímák közötti eligazodásban, a személyre szabott klímakészülék kiválasztásához.

 

 

 

split klíma működése