fbpx

Klíma használat tippek

6 hasznos tanács a klíma helyes használatához:

Néhány alapszabályt betartunk, megbetegedés nélkül élvezhetjük a klíma jótékony hatásait.

  • A legfontosabb, hogy rendszeresen –  otthonunkban évente legalább egyszer, az irodában pedig kétszer, háromszor is – tisztítsuk és fertőtlenítsük a klímaberendezést. Lakásnál vagy az irodában a kültéri egység tisztítására is figyeljünk.

  • Beállításakor a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség legfeljebb 5-8˚C legyen.

  • A hideg levegőt ne irányítsuk közvetlenül magunkra, így elkerülhetjük az ízületekre gyakorolt kellemetlen hatását.

  • Üzemeltessük minél alacsonyabb fordulatszámon a készüléket.

  • Ha autóban használjuk, pár perccel a kiszállás előtt kapcsoljuk ki, hogy szervezetünket minél kisebb sokként érje a hőmérsékletkülönbség.

  • Ha a munkahelyen fázunk a klíma miatt, próbáljunk kompromisszumot kötni a kevésbé fázós kollégákkal, vagy terítsünk magunkra egy kendőt.

 

Szellőztetni a klíma mellett is kell

 

Fontos tudni, hogy a légkondicionálók nem friss levegőt juttatnak a szobába, hanem a benti levegőt hűtik le (vagy éppen melegítik), és keringetik. Ezért nagyon fontos a klimatizált helyiség rendszeres szellőztetése is. Érdemesebb a hűvösebb, éjszakai vagy hajnali órákban felfrissíteni a levegőt, de ha ez kevés, akkor napközben is nyiss ablakot. Ha többen dolgoztok a szobában, akkor hamar elfogyhat az oxigén, ami fejfájást, bágyadtságot okozhat. A legtöbb klíma működési elvéből következően szárítja is a levegőt, amit leginkább a szemed és a torkod kiszáradásán érezhetsz. “A nyálkahártyák kiszáradása irritáló, könnyen gyulladáshoz, fertőzéshez vezethet.”

 

Klíma tisztás megrendelés , kérdések Klíma szervizzel kapcsolatban az alábbi oldalon

Kapcsolat